2014/12/08

Gluten- and milk-free American pancakes / Bezglutenowe i bezmleczne amerykańskie naleśniki





Ingredients

2 cups gluten-free flour
3.5 cups plant milk or water
2 eggs
1 tbsp oil
1 tsp gluten-free baking powder
1 tsp sugar
0.5 tsp salt
0.5 tsp vanilla extract
oil for frying

Preparation

1. Mix all of the dry ingredients in a vessel.
2. Add the rest of them.
3. Blend with a mixer until achieving an even mass (it should be quite dense).
4. Heat a small amount oil on a frying pan.
5. Pour the dough with a small ladle onto the center of the pan and fry on both sides until they are golden brown.

Enjoy!



Składniki

2 szklanki mąki bezglutenowej
3.5 szklanki mleka roślinnego lub wody
2 jajka
1 łyżka oleju
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
0.5 łyżeczki soli
0.5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 
olej do smażenia

Przygotowanie

1. Zmieszaj wszystkie suche składniki w naczyniu.
2. Dodaj resztę składników.
3. Zmiksuj aż do uzyskania jednolitej, dosyć gęstej masy.
4. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju.
5. Nakładaj ciasto na patelnię niewielką chochlą i smaż po obu stronach aż się do zrumienienia.

Smacznego!








 


No comments:

Post a Comment