2014/11/19

Spicy curry with tofu / Ostre curry z tofu

Yum

 Ingredients

thumb size of ginger
1 can of Coconut milk
5 garlic cloves
4 onions
3 chilli peppers
2 tea spoons of turmeric
1 tea spoon of fenugreek
2-3 bay leaves
1 tea spoon of curry 
3 table spoons of black mustard seeds
200 ml of broth
180g tofu
rice 



Preparation


1. Boil rice as its stated on the box.
2. Pour a little oil on a pan and fry tofu for 6-7 min. 
3. On a deep pan fry charlock, fenugreek and bay leaf until the charlock will start popping. 
4. Next add onion and ginger till it softens. Later add chilli peppers and garlic.
5.When the ingredients will combine add turmeric, curry, coconut milk and broth. Let it cook for a few minutes.
6. When the rice is boiled and your curry is cooked, you are ready to eat!


Składniki



kawałek imbiru wielkości kciuka
1 puszka mleka kokosowego
5 ząbków czosnku
4 cebule
3 papryczki chilli
2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka kozieradki 
2-3 liście laurowe 
1 łyżeczka curry 
3 łyżki czarnej gorczycy
200 ml bulionu
ryż
180g tofu 


Przygotowanie


1. Wstaw ryż według instrukcji na opakowaniu.

2. Smaż tofu przez 6-7 minut na patelni z odrobiną oleju.
3. W rondlu na oleju podsmaż kozieradke, czarną gorczycę i liście laurowe, aż gorczyca zacznie strzelać. 
4. Następnie dodaj cebule i imbir aż zmięknie. Potem dodaj chilli i czosnek.
5. Jak składniki się połączą dodaj kurkumę, curry, mleczko kokosowe i bulion. Pozostaw na ogniu na kilka minut. 
6. Po ugotowaniu się ryżu i curry potrawa jest gotowa do podania!









No comments:

Post a Comment