2015/01/10

Omlette with spinach and goat cheese / Omlet ze szpinakiem i kozim serem


Yum Ingredients

2 eggs
1 glass of frozen spinach (leaves) or 2 glasses of fresh
1 tbsp goat cheese spread (e.g. Chevre)
2 tbsp sunflower seeds
1 tbsp dried thyme
olive oil
1 tsp of each:
 black pepper
green pesto
salt


Preparation

1. Defrost (if it's frozen) or just fry spinach on olive oil for 2-3 minutes. Add goat cheese, mix. Sprinkle with seeds.
2. In the meantime, blend eggs, pepper, salt and pesto with a mixer.
3. Add goat cheese to the spinach, mix. Sprinkle with sunflower seeds.
4. Pour egg mix evenly onto the pan, sprinkle with thyme. 
5. Cover and fry for another 3-5 minutes (until the eggs are congealed).

Serve hot for breakfast, lunch, dinner. Bon appetit!


 Składniki

2 jajka
1 szklanka mrożonego szpinaku (w liściach) lub 2 szklanki świeżego
1 łyżka koziego serka do smarowania (np. Chevre, Turek)
2 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka suszonego tymianku
po jednej łyżeczce:
pieprzu
soli
zielonego pesto

Przygotowanie

1. Na rozgrzanej na patelni oliwie rozmrozić szpinak lub, jeśli był świeży, podsmażyć przez 2-3 minuty.
2. W trakcie zmiksować jajka, pieprz, sól i pesto.
3. Dodać serek kozi do szpianku, wymieszać .Posypać pestkami słonecznika.
4. Wlać masę jajeczną na patelnię, posypać tymiankiem.
5. Smażyć pod przykryciem przez następne 3-5 minut (do ścięcia się jajek).

Podawać na gorącą na śniadanie, lunch, kolację. Bon appetit!






No comments:

Post a Comment