2014/12/16

Nuts & Cinnamon gluten-free Cookies / Ciasteczka orzechowo - cynamonowe bezglutenowe


Besides the smell of a fresh festive tree in the leaving room there is nothing that reminds me of Christmas more then the smell of baking cookies, cakes with a hint of cinnamon. Today we're coming with some quick and easy yet delicious 'cookie nuts'. They are gluten and diary free however they taste really great!
Prepare time: around 15 minutes + 10 minutes baking time.
Yum
Ingredients

150g almonds
80g walnuts
1 teaspoon of cinnamon
1 cube of dark chocolate
2 tablespoons of brown sugar
2 egg whites

Preparation 

1. Preheat the oven to 180 degrees. 
2. Grind almonds and walnuts in a food processor/blender, later pour them into a bowl
3. Add cinnamon and grated chocolate to the nuts 
4. In a separate bowl pour egg whites and sugar, whisk them until it forms a uniform consistency. 
5. Mix both dry and wet ingredients.
6. Form cookies of any size on a baking sheet, bake for around 10 minutes. 




Poza zapachem świeżej choinki w salonie nic nie kojarzy mi się tak ze świetami jak zapach wszelkiego rodzaju wypieków, ciast, ciasteczek a wszystko z nutką cynamonu. Dzisiaj mamy dla was szybkie i proste ale bardzo smaczne, ciasteczka orzechowe. Są one bezglutenowe i bezmleczne a smakują naprawdę wyśmienicie!
 Czas przygotowania to około 15min + 10min pieczenia. 



Składniki

150g migdałów 
80g orzechów włoskich
1 łyżeczka cynamonu
1 kostka gorzkiej czekolady 
2 łyżki brązowego cukru
2 białka jajek

Przygotowanie

1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2. W blenderze zmiel migdały i orzeczy włoskie, następnie przesyp do miski.
3. Do orzechów dodaj cynamon i startą czekoladę.
4. W drugiej misce oddziel białko od żółtka, dodaj cukier i ubijaj, aż do uzyskania jednolitej masy o całkiem zwięzłej konsystencji. (NIE PIANA!)
5. Następnie połącz suche i mokre składnik razem. 
6. Wyłóż blache papierem do pieczenia z powstałej masy formuj ciasteczka dowolnej wielkości.
7. Piecz przez około 10 minut.






No comments:

Post a Comment